Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2013

Απόφαση συλλόγου φοιτητών φυσικού για τις ποινικές διώξεις των 12 φοιτητών

Manolis Derm @ Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ

Ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού καταδικάζει την απόφαση του Ανακριτή να καλέσει σε απολογία 12 μέλη του συλλόγου με αφορμή την κινητοποίηση του συλλόγου, που διεκδικούσε δίκαια να δοθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Είμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων του λαού και της νεολαίας και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για να μην περάσει.  Δεν είναι προσωπική επίθεση σε μεμονωμένους φοιτητές αλλά συνολικότερα ενάντια στο φοιτητικό κίνημα. Ένα μέρος των καθηγητών, με την στάση τους, έδειξε ότι είναι υπέρ των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην παιδεία και λειτούργησαν ως άξιοι εντολοδόχοι της κυβέρνησης.

 Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει η αντιλαϊκή πολιτική και στην παιδεία με κάθε τρόπο. Να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις. Όπου δυσκολεύεται να περάσει ανώδυνα και χωρίς αντιδράσεις αυτήν την πολιτική προχωράει σε καταστολή και ποινικοποίηση του λαϊκού κινήματος. Τα παραδείγματα το τελευταίο διάστημα είναι πολλά. Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών με την επέμβαση των ΜΑΤ, η απαγόρευση των  διαδηλώσεων την μέρα της επίσκεψης της Μέρκελ στην Αθήνα, η κινητοποίηση των εργαζομένων στο Σκαραμαγκά στο υπουργείο άμυνας και οι 106 προσαγωγές, ο Πατέλης καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης που πέρασε από πειθαρχικό  γιατί εξέφρασε δημόσια την γνώμη του και πολλά άλλα.

Στο φυσικό αυτό εκφράζεται με το γεγονός ότι 12 φοιτητές πέρασαν από Πειθαρχικό για την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση του συλλόγου που διεκδικούσε το αυτονόητο, να μπορέσουν οι φοιτητές να δώσουν τα μαθήματα που δεν δόθηκαν στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου του 2011 λόγω της κατάληψης που έγινε από τους φοιτητές ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και ενάντια στο νόμο πλαίσιο που έρχεται να κάνει το πανεπιστήμιο επιχείρηση και να κάνει την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προνόμιο για λίγους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν.  Και τώρα  σαν συνέχεια προχωρούν και σε ποινικές διώξεις. Οι 12 φοιτητές καλούνται σε απολογία για την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Η κίνηση αυτή είναι απαράδεκτη. Επιβεβαιώνει τα όρια της αστικής ελευθερίας η οποία τελειώνει εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και εμποδίζεται η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεών τους.


Με την στάση της αυτή η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζει πως η αντιλαϊκή πολιτική θα εφαρμοστεί με κάθε κόστος. Όποιος σηκώνει ανάστημα θα καταστέλλεται.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Τώρα πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας. Είναι η σειρά μας να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις , οργανωμένα να σπάσουμε τις αλυσίδες μας. Κόντρα στην χειραγώγηση, την καταστολή και την ποινικοποίηση που μας επιβάλουν να παλέψουμε για το δίκιο μας, για τις ανάγκες μας. Εδώ κολλάει ένα ρητό του Μπρεχτ  ¨όποιος αγωνίζεται μπορεί και να χάσει, όποιος δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει¨. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά ποινικοποίηση των αγώνων μας, δεν θα επιτρέψουμε    να τιμωρηθεί κανένας φοιτητής γιατί αγωνίζεται για να μπορεί να σπουδάζει, για να μπορεί να ζήσει.  Οργανωμένα στην πράξη θα σπάσουμε κάθε τους προσπάθεια..

Τα μέλη του ΔΣ και οι αγωνιστές φοιτητές δεν λογοδοτούν σε κανέναν παρά μόνο στους συμφοιτητές τους. Οι φοιτητές δεν ενέργησαν ατομικά αλλά συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικής.

Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού

No Response to "Απόφαση συλλόγου φοιτητών φυσικού για τις ποινικές διώξεις των 12 φοιτητών"