Δευτέρα, Απριλίου 23, 2012

XOYNTA EINAI…. KAI ΦΟΒΑΤΑΙ!

aren-hrakleiou @ Δευτέρα, Απριλίου 23, 2012
         «Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, αυτή είναι η βούληση της πλειονότητας των Ελλήνων…» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του. Δήλωση που για άλλη μια φορά ήρθε να διαψευστεί λίγες μέρες αργότερα από την πραγματικότητα που αντίκρισε όποιος «τόλμησε» να βγει στο δρόμο την 25η Μάρτη. Το σκηνικό αυτό προετοιμαζόταν μέρες. Με το τροικανόδουλο πολιτικό προσωπικό της χώρας το οποίο αφού προσπάθησε να μαζέψει κάπως το φόβο που φανέρωνε η σκέψη για την ακύρωση των παρελάσεων, έφτασε σε δηλώσεις του τύπου «το κράτος δε φοβάται» αλλά και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που εδώ και μια βδομάδα καλλιεργούσαν ένα τεράστιο κλίμα εκφοβισμού στις «επικίνδυνες μειοψηφίες»! Και κάπως έτσι φτάσαμε την Κυριακή να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανή μέτρα καταστολής (χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην Αθήνα λίγοι και εκλεκτοί ήταν αυτοί που μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση, με τους εκατοντάδες αστυνομικούς να έχουν αποκλείσει το χώρο και με τους τους ελεύθερους σκοπευτές να βρίσκονται παρά πόδας). Δεν ήταν όμως αρκετά αυτά για να πνίξουν την οργή του λαού, σε κάθε πόλη της Ελλάδας γιουχαρίστηκαν οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες και όπου ήταν δυνατό να σπάσει ο αστυνομικός κλοιός, οι παρελάσεις μετατράπηκαν σε πραγματικές λαϊκές διαδηλώσεις με τον κόσμο να απωθεί την αστυνομία και να φωνάζει να πέσει η χούντα! 
         Διόλου αδικαιολόγητος ο φόβος του χρεοκοπημένου πλέον πολιτικού συστήματος , αφού μετά την 28η Οκτωβρίου και το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης Παπανδρέου, οι λόγοι για να εκφράσει ο λαός την οργή και την αγανάκτησή του είναι όλο και περισσότεροι . Με τη χώρα να έχει ήδη στις πλάτες της ένα μικρής έκτασης πιστωτικό γεγονός όπως ανακοίνωσαν οι οίκοι αξιολόγησης την αμέσως επόμενη της «επιτυχίας» του PSI, οι μέρες που έρχονται είναι ολοφάνερο πως θα δοκιμάσουν ακόμα περισσότερο τις αντοχές της κοινωνίας. Έτσι λοιπόν είδαμε για άλλη μια φορά την τρόικα να καταφθάνει προκειμένου να διασαφηνιστούν οι λεπτομέρειες της συνοδευόμενης δανειακής σύμβασης. Πιο συγκεκριμένα αυτά που προτείνουν είναι άλλο ένα κύμα εφεδρείας στο δημόσιο ,αύξηση του λόγου των απολύσεων προς τις προσλήψεις ακόμα και μέχρι 10/1 αλλά και νέο μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και οι πάντα πιστοί και εθελόδουλοι «εθνοσωτήρες» μας δείχνουν για άλλη μια φορά χωρίς δισταγμό έτοιμοι να φορτώσουν στις πλάτες του λαού την δική τους χρεοκοπίας διαμορφώνοντας μισθούς Βουλγαρίας , εκτινάσσοντας την ανεργία στα ύψη και διαλύοντας ότι έχει απομείνει ακόμα όρθιο . 
         Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι με βάση την περιβόητη επιτυχία του PSI οι πόροι για παιδεία και υγεία περικόπτονται περίπου 70%. Η έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων κάνει λόγο για αδυναμία λειτουργίας του συνόλου των πανεπιστημίων, ενώ είναι ξεκάθαρο πλέον πως λεφτά δεν υπάρχουν. Ζούμε την χρεοκοπία και είτε μας την ανακοινώσουν είτε όχι δεν θα έχει ιδιαίτερη σημασία. Οι μισθοί σύντομα θα αγγίξουν επίπεδα Βουλγαρίας, οι φόροι θα ανέβουν, η ανεργία στους νέους (κάτω των 25) σχεδόν αγγίζει το 50%. Η χώρα μετατρέπεται σε αποικία μέρα με τη μέρα, η ιδιότυπη χούντα που ζούμε τα τελευταία 2 χρόνια, τους είναι απαραίτητη για να επιβιώσουν, για να μας τα πάρουν όλα. Όμως όσο απαραίτητη είναι σε αυτούς η χρεομηχανή, η παραγωγική αποδιάρθρωση της χώρας, τα συνεχή τεράστια δάνεια, τα σκάνδαλα που γεμίσανε τις τσέπες τους, τα ψίχουλα των ρουσφετιών που θέλανε να κάνουν το λαό συνένοχο, τόσο απαραίτητο είναι για μας να ξεμπερδεύουμε με αυτά το συντομότερο δυνατόν. 
         Η «βούληση της πλειονότητας του ελληνικού λαού» δεν είναι αυτή…. Δεν είναι ούτε τα μνημόνια, ούτε οι δανειακές συμβάσεις. Το αδιέξοδο του μονόδρομου τους έχει φανεί από καιρό. Αυτό που απομένει είναι η θετική απάντηση, ότι υπάρχει άλλος δρόμος χωρίς τα χρέη που μας φόρτωσαν. Μια άλλη πορεία, με πρωταγωνιστή το λαό ,στηριγμένη στην Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία που σήμερα πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων. Είναι και εφικτό και αναγκαίο να υπάρξει διέξοδος για μια χώρα που έχει τις δυνατότητες να παράγει προς όφελος των πολλών και να απεμπλακεί από τα δεσμά των δανειστών της. Πρέπει να διώξουμε όλους αυτούς που ξεπουλάνε τη χώρα και τις ζωές μας αντί πινακίου φακής ,για να μπορέσουμε να μιλάμε για καλύτερες μέρες σε αυτόν τον τόπο. Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι η μόνη μας λύση και κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας πρέπει να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα ο πολιτικός αγώνας ενάντια στο καθεστώς της τρόικας είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει διέξοδος για το λαό και τη χώρα!


No Response to "XOYNTA EINAI…. KAI ΦΟΒΑΤΑΙ!"