Δευτέρα, Απριλίου 23, 2012

25 ΜΑΡΤΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ!

aren-hrakleiou @ Δευτέρα, Απριλίου 23, 2012

          Για άλλη μια φορά τα παπαγαλάκια των μεγάλων καναλιών έκαναν τη δουλειά τους, μαζί με το πολιτικό σύστημα πανηγυρίζουν για την δήθεν σωτηρία της χώρας μέσω της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI. Πασχίζουν να μας πείσουν πως το ΠΑΣΟΚ μετά το λίφτινγκ και υπό την αρχηγεία του Βενιζέλου “γύρισε νέα σελίδα”, γέμισαν τα κανάλια με αυτόκλητους σωτήρες έτοιμους να “σώσουν” για μια ακόμη φορά τη χώρα και αυτό το λαό που δεν θέλει να καταλάβει ότι τα Μνημόνια είναι μονόδρομος, ότι όλα γίνονται για το εθνικό συμφέρον και το καλό του τόπου. Το πολιτικό σύστημα που μας έφερε ως εδώ ψάχνει τρόπο να κατευνάσει την οργή, προσπαθεί εναγωνίως να αντέξει έναν ακόμα γύρο. Θέλουν να προετοιμάσουν το κλίμα για εκλογές σε κλίμα χρεοκοπίας, θα βάλουν διλήμματα, θα εκβιάσουν, θα ξαναπροβάλλουν  τους όχι και τόσο νέους σωτήρες που θα αναλάβουν να ξεπουλήσουν τη χώρα.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
          Για πόσο όμως θα διαρκέσουν τα χαμόγελα αυτή τη φορά; Ήδη από την μέρα ενεργοποίησης του PSI η χώρα χρεώθηκε ένα πιστωτικό γεγονός, μια μίνι χρεοκοπία. Τι νόημα έχει τελικά αν θα μας πουν ότι πτωχεύσαμε τη στιγμή που ζούμε τη χρεοκοπία. Οι μισθοί σύντομα θα αγγίξουν επίπεδα Βουλγαρίας, οι φόροι θα ανέβουν, η ανεργία  στους νέους (κάτω των 25) σχεδόν αγγίζει το 50%. Η χώρα μετατρέπεται σε αποικία μέρα με τη μέρα, η ιδιότυπη χούντα που ζούμε τα τελευταία 2 χρόνια, τους είναι απαραίτητη για να επιβιώσουν, για να μας τα πάρουν όλα. Όμως όσο απαραίτητη είναι σε αυτούς η χρεομηχανή, η παραγωγική αποδιάρθρωση της χώρας, τα συνεχή τεράστια δάνεια, τα σκάνδαλα που γεμίσανε τις τσέπες τους, τα ψίχουλα των ρουσφετιών που θέλανε να κάνουν το λαό συνένοχο, τόσο απαραίτητο είναι για μας να ξεμπερδεύουμε με αυτά το συντομότερο δυνατόν.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
          Σήμερα το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα ζήσουμε σε μια χώρα διαλυμένη με το λαό κουρελιασμένο και την νεολαία σε ρόλο οικονομικού μετανάστη ή αν θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να επιβάλλουμε έναν άλλο δρόμο για τη χώρα και το λαό. Μια άλλη πορεία στηριγμένη στην ανεξαρτησία και τη δημοκρατία με το λαό στο προσκήνιο να αποφασίζει. Αν η Ελλάδα θα γίνει ένα παράδειγμα σαν αυτό της Ισλανδίας όπου ο λαός έφτιαξε νέο σύνταγμα με δημόσια διαβούλευση. Υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τα χρέη που μας φόρτωσαν που έτσι και αλλιώς δεν θα πληρωθούν. Να ξαναβάλουμε τη χώρα σε τροχιά παραγωγής σύμφωνα με τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού της. Να οικοδομήσουμε νέες αξίες σε αντιπαράθεση με το ψέμα, τη διπλότητα, τον ατομικισμό, αξίες που θα βασίζονται στον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη.
ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ;
Είναι όμως ανάγκη για να υπάρξει μια άλλη πορεία να γκρεμιστεί μια για πάντα το καθεστώς της τρόικας και των Μνημονίων που μας έχει φέρει στα όρια της εξαθλίωσης. Χρειάζεται να συμβάλλουμε στο παλλαϊκό ξεσηκωμό για να διώξουμε τους βουλευτές που κυβέρνησαν, τα κανάλια που έπνιξαν τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη που προστατεύει τα λαμόγια, το κράτος της βίας και των δακρυγόνων τις κατοχικές δυνάμεις του ΔΝΤ και της ΕΕ με τα μνημόνια τους. Πρέπει να ενωθούμε με κάθε δυνατό τρόπο, όσοι αντιτάσσονται στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα της χώρας σε ένα πολύ πλατύ μέτωπο. Η 25η Μαρτίου θα είναι ένας σημαντικός σταθμός σε αυτό τον αγώνα, είναι ανάγκη να γεμίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες να μετατρέψουμε τις παρελάσεις σε λαϊκό ξεσηκωμό για να ρίξουμε τη χούντα!

25 ΜΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ!


No Response to "25 ΜΑΡΤΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ!"