Τρίτη, Απριλίου 24, 2012

Μπροστά σε μια ακόμα μάχη για τον ξεσηκωμό!

aren-hrakleiou @ Τρίτη, Απριλίου 24, 2012

         Μέσα σε δύο χρόνια η λαϊκή οργή και η αγανάκτηση έδειξαν πως το πολιτικό σύστημα και οι εκπρόσωποι του είναι εντελώς απονομοποιημένοι, έδειξαν πως ο λαός δεν δέχεται πραξικοπήματα, δεν δέχεται συγκυβερνήσεις. Ο λαός σε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε, στις πλατείες, τις παρελάσεις και σε κάθε λαϊκή διαδήλωση έδειξε τις αντίθετες προθέσεις του και ανάγκασε το πολιτικό σύστημα για πρώτη φορά μέσα στα δύο αυτά χρόνια να πάει σε εκλογές. Αυτή τη στιγμή και συγκεκριμένα στις 6 Μάη, ύστερα από πολλές καθυστερήσεις καλούν τον ελληνικό λαό να δώσει την ψήφο του και να εκλέξει μία «σταθερή Ελλάδα». Ξεχνούν όμως, πως ακόμα και μέσα στο κλίμα απειλών που δημιουργούν, βάζοντας εκβιαστικά διλήμματα  για την πορεία της χώρας, λέγοντας ψέματα και τρομοκρατώντας, πως ο λαός είναι αυτός που καθορίζει τα πράγματα. Ακόμη και το καινούργιο σκάνδαλο που βγήκε στη φόρα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τα υποβρύχια που γέρνουν, η «εκκαθάριση» των ΙΚΑ και άλλα τέτοια τερτίπια δείχνουν πως αυτό το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο μέχρι το κόκαλο και πρέπει να ανατραπεί.
         Η Τρόικα μαζί με το ντόπιο πολιτικό προσωπικό θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν το σχέδιο που έχουν χαράξει για την Ελλάδα, δηλαδή το δρόμο των μνημονίων. Θα επιχειρήσουν να μας ξεγελάσουν, ώστε από την επόμενη κιόλας μέρα να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Όντως το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας μέσα από αυτές τις εκλογές επιζητά την λαϊκή βούληση για να μπορέσει να συνεχίσει το καταστροφικό του σχέδιο, επιζητά την μνημονιακή αυτοδυναμία. Οι εκλογές αυτές όμως είναι η ευκαιρία ο κόσμος για μία ακόμη φορά να δείξει την κυριολεκτική αντίθεσή του, να τους τιμωρήσει και να τους μαυρίσει. Είναι ανάγκη σε αυτές τις εκλογές που γίνονται υπό αυτό το κατοχικό καθεστώς, να ακούσουν το μήνυμα ανατροπής και να καταλάβουν πως δεν έχουν μέλλον στην Ελλάδα. Όμως χάθηκε και μία ευκαιρία. Σε αυτές τις εκλογές θα έπρεπε και θα μπορούσε να υπήρχε ένα ενωτικό – μετωπικό ψηφοδέλτιο, όλων εκείνων των δυνάμεων που σήμερα τάσσονται με τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια αλλά και ενάντια στην υποδούλωση της χώρας. Χάθηκε έτσι η ευκαιρία για ένα πρόγραμμα διεξόδου και ένα όραμα για το λαό και εδώ ευθύνες και στην αριστερά.
         Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει η δυνατότητα να απονομιμοποιηθεί το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση. Είναι ανάγκη να καταποντιστεί το μνημονιακό μπλοκ και να εξαναγκαστεί το πολιτικό σύστημα να θυσιάσει κάθε εφεδρεία, να μην μπορούν να κυβερνήσουν! Πρέπει να είναι όμως, αυτές οι εκλογές και ένας σταθμός όπου θα ενισχυθεί η άποψη για την συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου  που θα παλέψει για να ακυρώσει το αποικιακό καθεστώς των δανειακών συμβάσεων  που ξεπουλά τη χώρα και συνθλίβει το λαό.   Είναι δυνατό αυτές οι εκλογές να είναι ένας ακόμα σταθμός στον απαραίτητο λαϊκό ξεσηκωμό που θα επιβάλλει ένα άλλο δρόμο για το λαό και τη χώρα. Μια πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης  τέτοια που θα βάζει ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, την δημοκρατία και την ανεξαρτησία.
         Σε κάθε μάχη που θα δοθεί το επόμενο διάστημα, με κεντρικό σταθμό την 1 η Μάη, τις εκλογές που είναι μία στιγμή αυτού του παρατεταμένου αγώνα, αλλά και σε κάθε μάχη που θα έχουμε μπροστά μας, θα πρέπει να στοχεύουμε στην ανατροπή του σάπιου αυτού πολιτικού συστήματος και την εκδίωξη όλων αυτών που γέμισαν τις τσέπες τους με δημόσιο χρήμα, όλων αυτών που επέβαλαν την υποδούλωση της χώρας και μας οδηγούν προς την χρεοκοπία. Την 1η του Μάη, πρέπει ο λαός να για άλλη μια φορά να γεμίσει τους δρόμους και τις πλατείες και να δείξει  ότι αγώνας για αξιοπρέπεια δεν σταματά, να κάνουμε ένα ακόμα βήμα ώστε να φύγουν όσοι μας έφτασαν ως εδώ και αντί να κρύβονται έχουν το θράσος να ζητάν να κυβερνήσουν ξανά και να βυθίσουν τη χώρα στη χρεοκοπία. Είναι ανάγκη σήμερα, όλος ο λαός μέσα από παρατεταμένο πολιτικό αγώνα μπορεί να χαράξει μία διαφορετική διέξοδο για την χώρα, για να μπορέσει ο ίδιο να επιβιώσει, η νέα γενιά να μην φύγει στο εξωτερικό και να θέσει τις βάσεις για μία αναγέννηση του τόπου, της κοινωνίας και της παραγωγής.

Σε κάθε μάχη και αγώνα να μας βρουν απέναντί τους!
Να ενωθούμε για να τους ανατρέψουμε!
Μπορούμε και χωρίς αυτούς!




1 Response to "Μπροστά σε μια ακόμα μάχη για τον ξεσηκωμό!"

  1. ΑντιστασηΑλληλεγγυηΑνατροπη είπε...

    Επισης στο ξεσαλωμα των "αντιμνημονιακων" φασιστοειδων που πατανε στην οργη του κοσμου για να αποπροσανατολισουν και να μας πεισουν οτι το προβλημα ειναι οι μεταναστες, οι ομοφυλοφιλοι και οι αριστεροι απανταμε πως η Χρυση Αυγη δεν ειναι κομμα, ειναι συμμορια νεοναζιστων δολοφωνων, νοσταλγων της χουντας και των SS του χιτλερ.
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ