Κυριακή, Απριλίου 03, 2011

“INFOMUTE” Όταν η σκέψη γίνεται φωνή... ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ!

aren-hrakleiou @ Κυριακή, Απριλίου 03, 2011
      Την Πέμπτη 31 Μαρτίου απολύθηκε από τον ΣΚΑΙ 100,3 ύστερα από 15 χρόνια συνεργασίας, o δημοσιογράφος  Άρης Χατζηστεφάνου ο οποίος παρουσίαζε και επιμελούνταν την εκπομπή Infowar. Το προηγούμενο διάστημα, ο Άρης Χατζηστεφάνου μαζί με ομάδα συναδέλφων του είχε αρνηθεί να υπογράψει την παράνομη ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση αποδοχών κατά 10%, που πρότεινε η διοίκηση του ομίλου.
      Καταγγέλλουμε την απόλυση του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου και των συναδέλφων του καθώς την θεωρούμε καταρχήν εκδικητική, αφού απολύθηκαν όσοι δεν δέχτηκαν να υπογράψουν την συμφωνία που παραβιάζει τις συλλογικές συμβάσεις.
      Επιπρόσθετα, έχουμε να κάνουμε με μια πράξη πολιτικής φίμωσης, άμεση  συνέπεια της τακτικής των καθεστωτικών media να “κλείνουν” τα ενοχλητικά στόματα. Τον τελευταίο χρόνο μία σειρά καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών αλλά και εφημερίδων έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του μνημονίου, της τρόικας, της κυβέρνησης. Κατασυκοφαντούν τα κινήματα, λασπολογούν μαζί με τους “Πάγκαλους” τους εργαζόμενους, διαχέουν το δηλητήριο του κοινωνικού αυτοματισμού, υπηρετούν πιστά την κυβερνητική γραμμή περί μονοδρόμου του μνημονίου. Ο ΣΚΑΪ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Ο Άρης Χατζηστεφάνου με την αποκαλυπτική του ραδιοφωνική εκπομπή αλλά και το επερχόμενο του ντοκιμαντέρ ήταν ένα παραδείγματα δημοσιογράφου που δεν λειτουργούσε σαν “παπαγαλάκι” της εξουσίας. Και για αυτό το λόγο απολύθηκε.
      Όπως δήλωσε και ο ίδιος οι πληροφορίες που παρουσίαζε στην εκπομπή του δεν ταίριαζαν με την φιλομνημονιακή γραμμή που ήθελε να επιβάλλει η διεύθυνση του ΣΚΑΙ 100,3.
      Η Αριστερή Ενότητα είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τον Άρη Χατζηστεφάνου στο Ηράκλειο σε εκδήλωση με θέμα “Τα αδιέξοδα της νεολαίας στην εποχή του μνημονίου και της κατοχής” τον Οκτώβρη που μας πέρασε. Η τοποθέτηση του έδινε έμφαση στην ανάγκη για τη δημιουργία ενός νεολαιϊστικου κινήματος που θα αντισταθεί στην κατάλυση της δημοκρατίας και στην ισοπέδωση της κοινωνίας.
·         Οι προσπάθειες φίμωσης δεν μας τρομοκρατούν – μας πεισμώνουν!
·       Καταδικάζουμε την προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης δημοσιογραφίας και εκφοβισμού των εργαζομένων στον όμιλο Αλαφούζου αλλά και στο χώρο του Τύπου γενικότερα.
·   Καταδικάζουμε τις εκδικητικές απολύσεις και την ασυδοσία της εργοδοσίας και είμαστε αλληλέγγυοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
·    Απαιτούμε να παρθεί άμεσα πίσω η απόλυση του Άρη Χατζηστεφάνου και των συναδέλφων του. 



No Response to "“INFOMUTE” Όταν η σκέψη γίνεται φωνή... ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ!"