Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

Η ιστορία και ο λαός δεν μπορούν να περιμένουν!

Manolis Derm @ Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

            Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στις 6 Μάη σύσσωμο το πολιτικό σύστημα  προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι εφικτό στη χώρα να υπάρξει μια άλλη πορεία προς όφελος του λαού, κόντρα στα Μνημόνια, την εξαθλίωση και την υποτέλεια. Η πρωτοφανής επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως μόνο σκοπό να τρομοκρατήσει τον λαό, που δεν τους φοβήθηκε και συνεχίζοντας τον αγώνα που δίνει 2 χρόνια τώρα έδωσε μήνυμα ανατροπής και διεξόδου. Στόχος τους δεν είναι απλά να αποδείξουν το “ανέφικτο” του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ  αλλά να τσακίσουν τον αέρα ελπίδας που φυσάει στην κοινωνία. Θέλουν να μας πείσουν πως όλοι ίδιοι είναι, πως υπάρχει μόνο ένας δρόμος και ότι αν σηκώσουμε κεφάλι θα έρθει το χάος...
            Στην πραγματικότητα όμως, ο φόβος έχει αλλάξει μόνιμα στρατόπεδο. Δεν θέλουν με κανένα τρόπο η διάχυτη λαϊκή οργή να μετατραπεί σε πολιτικό ρεύμα συνδεδεμένο με την αριστερά. Φοβούνται γιατί η προοπτική μιας άλλης πορείας αντιπαραθετικής με τα σχέδια τους είναι σήμερα πιο εφικτή από ποτέ! Είναι σήμερα καθήκον κάθε προοδευτικής δύναμης και ανθρώπου να υπερασπιστεί αυτή την προοπτική. Να δώσει όλες του τις δυνάμεις για να λάβει σάρκα και οστά. Πράγμα που καθιστά πιο αναγκαία από ποτέ την πιο πλατιά ενότητα του λαού αλλά και όλων εκείνων των δυνάμεων που (παρά τις όποιες υπαρκτές διαφωνίες τους) αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αν δεν μπει φρένο δεν υπάρχει μέλλον. Ο ιστορικός ρόλος της αριστεράς είναι σήμερα να πρωτοστατήσει σε αυτή την προσπάθεια αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις του παρελθόντος.
            Όμως αν και το παραπάνω αποτελεί λαϊκή απαίτηση, ιστορική δύναμη της αριστεράς όπως είναι το ΚΚΕ στέκεται κατώτερο των περιστάσεων επιλέγοντας όχι μόνο να μείνει στην γωνιά του αλλά και και να στηλιτεύσει την προσπάθεια αυτή. Το καθήκον της αριστεράς σήμερα έρχεται σε αντίθεση με τον απομονωτισμό, την αναπαραγωγή επιχειρημάτων που μόνο το Μνημονιακό μπλοκ και τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν και η επ΄ αόριστο επίκληση στην ωρίμανση των συνθηκών. Είναι μονόδρομος σήμερα η αριστερά να αντισταθεί μαζί με το λαό, να συμβάλλει στην οργάνωση του αλλά και με κάθε τρόπο να αποτρέψει την ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού. Άντι λοιπόν το ΚΚΕ να καλεί τον λαό, μετά τη μεγαλύτερη εκλογική ανατροπή των τελευταίων 30 χρόνων, να διορθώσει την ψήφο του θα έπρεπε να παραδειγματιστεί από το παράδειγμα του ΕΑΜ και να επιβάλλει μια άλλη πορεία μαζί με όλες εκείνες τις δυνάμεις που σήμερα   αντιστέκονται στη χούντα του Μνημονίου.
            Είμαστε σε έναν ιστορικό κόμβο και υπάρχουν για την αριστερά μόνο 2 επιλογές. Είτε θα δούμε άλλη μια ευκαιρία να περνά, πράγμα που συνεπάγεται τη εξαθλίωση του λαού και την διάλυση των όρων και των προϋποθέσεων, που σήμερα είναι φανερό ότι υπάρχουν, ώστε να επιβληθεί ένας άλλος δρόμος. Είτε, αφήνοντας πίσω  την περιχαράκωση του παρελθόντος, θα αποτελέσουμε εκείνη την δύναμη που μαζί με το λαό θα γκρεμίσει το τροϊκανό καθεστώς και θα οδηγήσει σε μια άλλη πορεία για τη χώρα με ανεξαρτησία και δημοκρατία, με το λαό χειραφετημένο και κυρίαρχο. Σήμερα η κλίμακα του εφικτού τροποποιείται και κάθε επιλογή και στάση μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην σωτηρία του λαού. Ένα είναι σίγουρο η ιστορία δεν διορθώνεται...

Και μια ιστορική φράση του Δ.Γληνού που πρωταγωνίστησε στις διεργασίες ίδρυσης του ΕΑΜ:
«Όταν αφήνεις το λαό να πεθαίνει στους δρόμους, να κουρελιαστεί ψυχικά και σωματικά, και λες έπειτα πως θα κάνεις στον κατάλληλο καιρό εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, είσαι ένας συνειδητός απατεώνας και συνεργάτης του εχθρού. Γιατί είναι σα να λες ότι θα βάλεις ένα κουφάρι να πολεμήσει»


No Response to "Η ιστορία και ο λαός δεν μπορούν να περιμένουν!"