Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2011

Όλοι σε παρατεταμένο πολιτικό αγώνα!

aren-hrakleiou @ Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2011
         Κάθε βδομάδα που περνάει νέα γεγονότα απασχολούν το ντόπιο και ξένο πολιτικό σκηνικό, με τη κυβέρνηση Παπαδήμου πλέον να βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο για το οποίο κλήθηκε να κυβερνήσει τη χώρα. Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση περνάει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της, και μία κατάρρευση δεν είναι απίθανη, οι «ισχυροί» της Ευρώπης (Γαλλία – Γερμανία) καλούνται να πάρουν αποφάσεις με μοναδικό γνώμονα τη σωτηρία του γαλλογερμανικού τραπεζικού συστήματος και τη συγκέντρωση όλης της εξουσίας στα χέρια των «Μερκοζί».
         Διεξήχθη πριν λίγες μέρες Ευρωπαϊκή Σύνοδος όπου ο Παπαδήμος κράτησε πλήρως εθελόδουλη στάση, όπως ακριβώς έκανε και ο προκάτοχος της κυβερνητικής καρέκλας, Παπανδρέου. Δεν πήρε θέση για τα ζητήματα που τέθηκαν και απλά χαιρέτησε την συγκέντρωση των 27. Μεταξύ άλλων στη σύνοδο αυτή, οι 17 της Ευρωζώνης συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο, το οποίο ουσιαστικά οχυρώνει τις χώρες του βορρά απέναντι στην κρίση. Με τη διακρατική αυτή συμφωνία ,η Γερμανική κυριαρχία εξαπλώνεται ακόμα περισσότερο, τείνοντας προς την Γερμανικοποίηση ολόκληρης της Ευρωζώνης και ρίχνοντας τις υπερχρεωμένες χώρες του νότου (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα) πιο βαθιά στην κρίση και την φτωχοποίηση. Συγκεκριμένα η Κομισιόν πλέον αποτελεί το ρόλο του πανεπόπτη όσον αφορά τους κρατικούς προϋπολογισμούς και θα επιβάλει αυτόματες κυρώσεις στις χώρες που δεν συμμορφώνονται στους νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανονισμούς.
         Το ντόπιο πολιτικό προσωπικό συναινεί για ακόμα μία φορά στις αποφάσεις της συνόδου και με «στρατιωτική πειθαρχία» στηρίζει την πραξικοπηματική κυβέρνηση. Φαίνεται πως η κυβέρνηση αυτή, με την συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ θα συνεχίσει το έργο της για τα επόμενα 2 τουλάχιστον χρόνια, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία και την κατάρρευση. Η ξενόδουλη και κατοχική κυβέρνηση εθνικής «σωτηρίας» τάσσεται κατάφορα με τις επιταγές τις ΤΡΟΪΚΑ και του γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ, η οποία επιβάλει την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ιδιαίτερα με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις νέες περικοπές μισθών, είναι ζήτημα πως μία ελληνική οικογένεια θα μπορέσει να ανταπεξέλθει .Ήδη τίθεται ζήτημα επισιτισμού σε παιδιά και ενήλικες, από ότι φαίνεται όσο βαθαίνει η κρίση και η χρεοκοπία είναι ένα βήμα πιο κοντά, ο λαός θα εξαθλιώνεται ακόμα περισσότερο και η νεολαία θα μεταναστεύει.
         Ωστόσο ο ελληνικός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται και να οργανώνεται. Από τις λαϊκές διαμαρτυρίες στα γήπεδα με τα αντιμνημονιακά πανό και τις μαζικές διαδηλώσεις του προηγούμενου διαστήματος, στις λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, για να μην πληρώσει κανείς το τοκογλυφικό και παράνομο χαράτσι, μέχρι τις επιτροπές ανέργων και τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για να μην μείνει κανείς μόνος απέναντι στην κρίση.
         Απέναντι στην χρεοκοπία και την εξαθλίωση, ο ελληνικός λαός πρέπει να απαντήσει με αλληλεγγύη και να πει «ΟΧΙ» στη νέα κατοχή, όπως ακριβώς έγραφαν τα πανό στην 28η Οκτωβρίου. Ο ελληνικός λαός σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και σε όποια εστία αντίστασης ξεσπάει, πρέπει να συγκροτεί δομές αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσει και να ανακουφίσει καταρχάς τα προβλήματα διαβίωσης και να μπορέσει να αντέξει την επικείμενη χρεοκοπία που μας ετοιμάζουν. Κάθε εστία αντίστασης, όπως λένε και οι απεργοί της ελληνικής χαλυβουργίας, πρέπει να συναντηθεί κάτω από μια μεγάλη πυρκαγιά, ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό, που θα θέσει σαν πρωτεύον και κύριο στόχο, την ανατροπή της καθεστωτικής φάσης που βρισκόμαστε και την αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Ο λαός θα δείξει τη διέξοδο και θα βγάλει τη χώρα από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατοχή που έχει εισέλθει τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο λαός θα δώσει παρατεταμένο πολιτικό αγώνα μέχρι να νικήσει. Για τη μεταπολίτευση του λαού.


No Response to "Όλοι σε παρατεταμένο πολιτικό αγώνα!"